prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tri literarna natječaja za učenike

Uoči početka škole, udruga za promicanje dječjeg literarnog stvaralaštva Mlada pera poručila je u nedjelju osnovnoškolcima i srednjoškolcima kako se mogu javiti na tri njena natječaja i osvojiti nagrade.

Do 20. prosinca traju literarni natječaji “Kontinent ili more u čemu su različite zore?” i “Da imam supermoć ova bi promjena morala doć'”.

Najbolji dobivaju poklon pakete i plakete u tri kategorije: osnovnoškolci od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda te srednjoškolci.

Natječajem “Kontinent ili more, u čemu različite su zore?” organizatori pitaju mlade literate, što ima u nekom drugom dijelu Lijepe naše, a što nema u njihovom zavičaju? Što bi htjeli da bude i kod njih jer drugdje toga ima, a kod njih nema?

“Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’” natječaj je u kojem se učenike pita koju bi supermoć htjeli imati da mogu ispraviti nešto što misle da bi trebalo kod prijatelja ili roditelja ili općenito ljudi, u prirodi, na svijetu…, navode iz Udruge.

Literarni natječaj za osnovnoškolce “Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara”, završava 15. listopada 2021. godine.

Njime udruga Mlada pera daje priliku najmlađim autorima da u formi basne izraze vlastite pouke i mudrosti bile one upućene roditeljima, učiteljima, ili njima samima te možda lakše progovore o temi ili problemu koji je za njih bitan.