prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

U NSK uspostavljena Usluga brzog povrata građe

Kako bi se u skladu s mjerama suzbijanja pandemije bolesti COVID-19 broj ulazaka u prostor Knjižnice smanjilo na najmanju moguću mjeru, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu 27. travnja 2020. godine uspostavila je Uslugu brzog povrata građe (tzv. drive-in povrat).

Usluga je korisnicima dostupna od ponedjeljka do petka od 8.30 do 14.30 pred ulazom u Digitalni laboratorij NSK, sa sjeveroistočne strane Knjižnice, u dnu stepeništa kod glavnog korisničkog ulaza.

Korisnici će građu moći odložiti u posebno označene košarice, a dežurnom knjižničaru ostavit će osobne podatke kako bi mogli primiti obavijest o naknadno provedenom razduživanju građe.

Temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu od 27. travnja 2020. godine otvorena je za korisnike prema ograničenom sustavu rada. Radno vrijeme Knjižnice od ponedjeljka do petka je od 8 do 15 sati, dok je subotom Knjižnica otvorena od 9 do 14 sati. Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za rad knjižnica, Knjižnica do daljnjeg pruža isključivo usluge posudbe i povrata građe te vrši upise novih korisnika.

Rad u čitaonicama trenutačno nije moguć, a plan otvaranja čitaonica odvijat će se u skladu s daljnjim uputama Zavoda. Također, Knjižnica osigurava i pružanje usluga čija dostupnost se može omogućiti na posredan način – elektroničkom poštom ili nekim drugim elektroničkim putem.