prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenici i nastavnici Industrijske strojarske škole iz Zagreba na konferenciji SkillMe.EU 2019

Učenici Industrijske strojarske škole (ISŠ) iz Zagreba Bruno Šikac i Mario Mužic, u pratnji nastavnika Mate Sabola i Josipa Filića, imali su privilegiju 14. ožujka 2019. godine u Srednjoj tehničkoj školi u Kopru u Sloveniji prisustvovati međunarodnoj konferenciji SkillMe.EU 2019 koju je organizirala Primorska gospodarska zbornica uz koordinaciju gospodina Krištofa Debeljaka. 

Konferencija SkillMe.EU 2019 konferencija je koja povezuje industriju i strukovno obrazovanje u okviru Alpe-Adria regije i to u područjima strojarstva, elektrotehnike, pneumatike, mehatronike i servisiranja automobila. Učenici i nastavnici ISŠ-a imali su priliku poslušati interaktivna izlaganja stručnjaka iz zemalja sudionica konferencije: Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske, a jedan od važnijih ciljeva konferencije bio je i promocija strukovnog obrazovanja. Nastavnik ISŠ-a Mate Sabol bio je mentor međunarodnoj skupini učenika Alpe-Adria regije koji su, zajedno s učenicima ISŠ-a Mariom Mužicom i Brunom Šikcem, posjetili Porshe InterAuto servis u Kopru i radeći u mješovitim timovima pokazali izvrsno poznavanje automehahatronike i vještinu snalaženja u novim okruženjima služeći se engleskim jezikom koji je bio službeni jezik konferencije.

Konferencija SkillMe.EU 2019 bila je i za učenike, i za nastavnike ISŠ-a korisno iskustvo za jačanje stručnih kompetencija, ali i prilika za umrežavanje s drugim školama pa se tim ISŠ-a  zahvaljuje gospodinu Krištofu Debeljaku na pozivu za konferenciju kao i Tehničkoj školi iz Slavonskog Broda koja je Industrijsku strojarsku školu prepoznala kao ravnopravnog sudionika konferencije SkillMe.EU 2019.