prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenici iz Kine posjetili Osnovnu školu Sesvetska Sopnica

Osnovnu školu Sesvetska Sopnica posjetili su krajem siječnja učenici i učitelji iz škole “Buddhist Tai Hung College” iz Hong Konga u Kini.

“Nije li zadovoljstvo učiti i upotrijebiti naučeno? Nije li također sjajno kad vas posjete prijatelji iz dalekih krajeva?” – riječi su znamenitog kineskog filozofa Konfucija od prije 2500 godina.

Gostima, koji su bili u turističkom obilasku Europe, Sopničani su predstavili Hrvatsku, njenu Svjetsku baštinu i poznate izumitelje. Učenici su opisali život naše škole, hrvatski školski sustav općenito te svoj uobičajeni dan. Predstavile su se i pripravnice iz Grčke i Italije.

Gosti su dobili tradicionalne kolače te suvenire školske zadruge, a oni su održali radionicu kineske kaligrafije i upoznali domaćine s nekim običajima Kineske nove godine.
Zatim su popričali o školskoj svakodnevici, naučili neke riječi – sve je bilo organizirano prevođeno. Mnogi su dobili i egzotične suvenire: kuverte, čaj, bombone te čak i morsku travu za jelo!

Uslijedio je razgled škole i brojna zajednička fotografiranja.

Pogledajte galeriju fotografija.