prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenici učenicima – prva pjesnička večer u Ekonomsko-birotehničkoj školi

Uoči Svjetskoga dana poezije (20. ožujka 2019.) u Ekonomsko-birotehničkoj školi u Slavonskom Brodu održana je prva pjesnička večer koju su priredili učenici škole s profesoricama Sandom Kovačić, Dajanom Karakaš i Ivanom Opačak.

Učenici su krasnoslovili stihove antologijskih pjesama hrvatske i svjetske književnosti te svoje vlastite stihove, slaveći tako ljubav prema stihu i dolazak proljeća koje nerijetko budi ljubav, tako često poetsko nadahnuće. Pjesmama u čast materinskome jeziku zaključili su Mjesec i Dane hrvatskoga jezika koji su se u školi obilježavali od 20. veljače do 17. ožujka. Svečani program upotpunili su članovi novoosnovane mješovite pjevačke skupine škole koji su se, u svome premijernom nastupu, predstavili izvornim hrvatskim napjevima “Neven vene, “Iz kamena voda tekla“ i “Sinoć sam, mila majko“.

 

Mladim su pjesnicima, učenicima i osoblju škole veliku čast ukazali članovi Književno-likovnoga društva Berislavić iz Slavonskoga Broda koji su nazočili događanju. Po završetku službenoga dijela programa učenici su goste darivali stihovima iz ručno izrađene poetske škrinjice.