prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Upisi u srednje škole: Objavljene konačne ljestvice poretka

Kao što je najavljeno Odlukom o upisima, 10. srpnja u 12 sati ljestvice poretka postale su konačne.

Kandidati su ostvarili pravo upisa samo u onaj program na kojem su u tom trenutku svrstani na ljestvici poretka unutar upisne kvote, sukladno ostvarenom broju bodova. Drugim riječima, kandidati su ostvarili pravo upisa samo u one programe i škole pored kojih im stoji zelena kvačica u stupcu “Pravo upisa”.

Upisnice su dostupne na kartici Moji rezultati. Kandidati će imati mogućnost ispisati, potpisati i učitati upisnice u sustav do četvrtka, 13. srpnja u 18 sati.

Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici. U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati upisnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti potpisati upisnicu, upisnicu može potpisati opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika).

Također, na upisnici je potrebno unijeti sve potrebne podatke koji nisu na njoj automatski popunjeni, potom je potpisati i učitati u sustav ili, u slučajevima u kojima kandidati to nisu u mogućnosti učiniti sami, proslijediti srednjoj školi koja će je učitati u sustav. Neovisno o načinu na koji je učenik dostavio upisnicu, srednja škola će istu pregledati i, ako je ispravna, verificirati u sustavu. Učenik može status verifikacije upisnice pratiti na svom sučelju na kartici Moji rezultati.

Upisnice koje nisu ispravno popunjene i potpisane neće moći biti prihvaćene kao dokaz upisa.

Kod učenika koji su paralelno prijavili i jedan ili dva umjetnička programa, a unutar kojih su, također, ostvarili pravo upisa, na kartici Moji rezultati prikazat će im se i gumb Upisnica – paralelni program, odnosno Upisnica – drugi paralelni program. Učenik i njegov roditelj dužni su potpisati i ove upisnice te ih na jednak način učitati u sustav ili dostaviti srednjim školama u kojima su ostvarili upis.

Kandidati koji nisu ostvarili pravo upisa na ljetnom roku imaju mogućnost pristupiti jesenskom upisnom roku.

NISpuSŠ čestita svim kandidatima na njihovm plasmanima i žele puno sreće u daljnjem obrazovanju.