prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Upoznajmo e-Školu

Osnovna škola Domovinske zahvalnosti jedina je kninska škola koja sudjeluje u pilot projektu e-Škole i to kao škola koja je bila u prvih 20 škola koja se pridružila projektu. Otada surađujemo i u goste primamo Osnovnu školu dr. Franje Tuđmana iz Knina, kao i njihove učenike, kako bi pokazali kako je to biti eŠkola i koje su prednosti održavanja nastave koristeći suvremene tehnologije. Aktivnost „Upoznajmo e-Škole“ je uvrštena i u školski kurikul.

Drugu godinu za redom smo domaćini te smo ove veljače ugostili učenike petih razreda koji su došli u pratnji svoje učiteljice informatike, Milke Ivanlić. Svi zajedno smo se uvjerili kako nastava uz primjenu tehnologije i zanimljivih aplikacija može biti zabavna i poučna, a tablet ili mobitel može biti korišten kao alat u nastavi, za poučavanje te za učenje kroz igru.

Za učenike su bile pripremljene različite aktivnosti. Prvo je učenicima predstavljena škola kao sudionik u pilot projektu e-Škole, a zatim su odigrali kratki kviz o e-Školama. Potom smo koristeći QR kodove održali jednu vježbu koristeći tablet uređaje i aplikacije za očitavanje QR kodova. Učenici su morali odgonetnuti skrivene zagonetke koje se kriju iza kodova zapisujući rješenja u tablicu na papiru, a potom su rješenja morali upisati u Google obrazac, tj. kviz koji automatski provjerava točnost unesenih odgovora.

Učiteljica Milka Ivanlić je održala kratko predavanje o sigurnijem korištenju interneta i opasnostima te kako se zaštititi, a s ovom aktivnošću smo povezali i obilježavanje Mjeseca sigurnijeg interneta. Slijedio je za kraj druženja i kviz u već popularnom Kahootu o poznavanju pojmova iz područja internetske sigurnosti.

Na ovaj način smo svojim gostima pokazali kako se u nastavi može koristiti tehnologija, tj. sve mogućnosti koje nam nudi pametna učionica, od pristupa interaktivnim sadržajima putem interneta do korištenja pametnih uređaja, ali kao alata za podučavanje i učenje.

Prepuni pozitivnih dojmova i s osmjehom na licu rastali smo se do nekog drugog sličnog druženja i s nadom kako će uskoro i Osnovna škola dr. Franje Tuđmana postati e-Škola.