prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Ususret Danu broja Pi i rođendanu Alberta Einsteina

Tijekom mjeseca ožujka Osnovna škola „Antun Nemčič Gostovinski“ Koprivnica provodi projekt Matematički ožujak. Cilj nam je osvijestiti male i velike Nemčiće na važnost matematike i njenu raznoliku primjenu u svijetu koji nas okružuje kao i potrebu da svaki pojedinac bude financijski pismen. 

 

U srijedu, 14. ožujka 2018. godine mali i veliki Nemčići proveli su predivni edukativno-gastronomski dan.

Učenicima i učiteljima predstavili su zanimljivosti broja Pi i obilježili rođendan poznatog nam fizičara, kemičara, matematičara Alberta Einsteina prezentacijom u auli škole, a u pozadini smo slušali uglazbljenu pjesmu broja Pi.

Učenici 7.a, 7.d i 8.d pod mentorstvom učitelja Borisa Tonca i Gorana Višaka izradili su prezentacije i podsjetili ostale velike i male Nemčiće čime se sve bavio Einstein, s kim se je družio i što je sve istraživao te kako je došao do saznanja da je E=mc2.  

Ako niste znali, prvi matematičar koji je opjevao broj Pi predstavljajući decimale brojem slova u riječi bio je Ruđer Bošković.

Učenici 2. c razred, učiteljice Đurđice Pošta, u sklopu dodatne nastave matematike obogatili su svoju znatiželju saznanjem o beskonačno mnogo znamenki u zapisu broja Pi i likovno popratili taj dan tako što su kaširali broj Pi.

Nakon uspješno odigranog kviza o broju PI, učenici 7. d, 8. b, 8. c počastili su se pitama koje su izradile učenice i učiteljica matematike, a 8. a razred je posjetio članove dodatne nastave 2. c razreda, proveo s njima dio sata kao pripremu za međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica” i podijelio slasnu pitu u znak obilježavanja rođendana broja PI.

Tijekom Matematičkog ožujka provest ćemo i Europski kviz o novcu, u petak, 16. ožujka 2018. godine, Eratostenov eksperiment u srijedu, 21. ožujka 2018. godine, a tijekom cijelog mjeseca biti će postavljena izložba “Matematika u knjigama” u školskoj knjižnici.

Dobro nam došli!