prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Važnost videodružine u medijskom obrazovanju učenika osnovne i srednje škole – webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Svjedoci smo sve većeg značenja modernih medija u svakodnevnom životu (film, televizija, računalo, Internet) pa možemo pretpostaviti kako je medijsko obrazovanje djece sasvim nužno kako bismo ih osposobili za ravnopravno, kritičko i stvaralačko mišljenje.

Filmski sadržaji posebno su važni, ali čine tek skromni dio nastave medijske kulture i promatraju se pretežno s teoretskog stajališta.

Upravo zato su videodružine kao izvannastavna aktivnost izvrstan način svojevrsne „nadopune“ manjkavosti nastave.

Specifičnost filmskog izražavanja  jest u kombinaciji stvaranja riječju, slikom i zvukom, a kvalitetu obrazovanja i umijeća filmskog stvaranja moguće je postići jedino sustavnim, planskim djelovanjem od samih početaka školovanja.

Kakvo je stanje u Republici Hrvatskoj i koji obrazovni programi nam se nude uz domaće i strane revije i festivale čut ćete na ovom webinaru.

Predavačica je Anita Tufekčić, Osnovna škola „Antun i Stjepan Radić“, Gunja

Webinar će se održati u četvrtak, 6. veljače 2020. godine, u 13 sati. Predviđeno je vrijeme trajanja webinara jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje se mogu pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/9853.

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.