prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Virtualna izložba “Tradicija i suvremenost – izložbe dječjih radova 2001. – 2020.”

Dvadestogodišnja suradnja Muzeja Mimara i udruge UHULI vrijedan je povod za predstavljanje virtualne izložbe “Tradicija i suvremenost – izložba dječjih radova – 2001. – 2020.” koja je od 6. rujna dostupna za razgledavanje na mrežnoj stranici Muzeja.

Bogatstvo umjetnosti i snažna želja za likovnom ekspresijom kod djece i mladih bili su poticaj koji je iz godine u godinu privlačio 200 do 300 škola i centara za odgoj i obrazovanje, a koji su izložili preko 7955 likovnih radova na godišnjim likovnim priredbama kojima je Muzej Mimara bio domaćin. Posebno raduje istaknuti značaj dugogodišnje suradnje s profesorom emeritusom Tanayem iskazane kroz njegov plemeniti pedagoški rad koji je obilježio generacije djece u Hrvatskoj.

Projekt je kroz 17 godina imao podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, a posljednjih godina i pomoć Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i entuzijastičnih članova udruge UHULI.

Izložba, koja daje pregled moćnog dječjeg stvaralaštva, moći će se pogledati do 6. veljače 2022.g. i dostupna je na mrežnim stranicama Muzeja Mimara.