prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Virtualne izložbe NSK – deset godina pričanja priča o baštini

Portal Virtualne izložbe na adresi http://virtualna.nsk.hr predstavlja virtualne izložbe – tematske zbirke digitalizirane građe iz hrvatskih knjižnica i ostalih baštinskih ustanova. U deset godina rada na virtualnim izložbama u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu javno ih je objavljeno dvadeset i devet.

Virtualne izložbe na portalu Virtualne izložbe obuhvaćaju različite teme i pristupe predstavljanja digitalizirane baštine.

Većina se bavi predstavljanjem znamenitih osoba ili članova znamenitih obitelji, a dio autora odlučio je predstaviti kulturnu baštinu posebnih zbiraka ili obuhvatiti raznovrsnu građu više ustanova, prikazati prirodne fenomene, kulturne odnose, djelatnosti i brojne druge teme…

U deset godina rada na virtualnim izložbama u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu izrađeno je 57 izložaba. Javno je objavljeno njih 29, osam ih je u pripremi, a 20 neobjavljenih izrađeno je na radionicama za izradbu virtualnih izložaba u sklopu radionica Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara (CSSU).