prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Virtualno otvorenje izložbe Marko Marulić – europski humanist u Litvi

Regionalna javna knjižnica „Simonaitytė“ okruga Klaipėda u Litvi u srijedu 3. lipnja 2020. priprema otvorenje izložbe “Marko Marulić – europski humanist”, koja je nastala suradnjom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Litvi u povodu Predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.

Otvorenje izložbe u srijedu od 15.00 sati moći će se pratiti i online na Facebook stranici Knjižnice.

U programu otvaranja izložbe sudjelovat će ravnateljica Knjižnice „Simonaitytė“ dr. sc. Laura Juchnevič, gradonačelnik Klaipėde Vytautas Grubliauskas, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Litvi Krešimir Kedmenec i prevoditeljica Jurga Jozič.

Izložba “Marko Marulić – europski humanist” na 12 izložbenih panoa na litavskom i engleskom jeziku predstavlja život i rad Marka Marulića i pruža osvrt na njegov utjecaj na različite europske suvremenike.

Izložba je u siječnju ove godine predstavljena i u litavskoj Nacionalnoj knjižnici „Martynas Mažvydas“ , a koncem mjeseca izložba će biti postavljena i u litavskom gradu Kaunasu.