prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Više od 500 radova svih generacija za 70. rođendan Saveza društva “Naša djeca” Hrvatske

Posebnom projekcijom na zagrebačkim fontanama i postavljanjem online izložbe “Igra je dječje pravo” svečano je zaključena proslava 70. rođendana najveće i najstarije organizacije za djecu u Hrvatskoj – Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske.

Zaigranu slavljeničku izložbu „Igra je dječje pravo“ čini više od 500 kreativnih radova s motivom broja 70 u širokom rasponu od crteža i pjesmica do pekarskih proizvoda i lego kockica, a građani je mogu posjetiti i razgledati na mrežnoj stranici savez-dnd.hr.

Sve generacija građana, od predškolaca do baka i djedova iz više od 60 velikih i malih mjesta širom Hrvatske, sudjelovalo je u rođendanskom javnom natjecanju u stvaralaštvu koje je trajalo do kraja studenog ove godine. Nakon 9-dnevnog glasanja na društvenim mrežama natjecanje je zaključeno te su proglašeni dobitnici u svim dobnim kategorijama:

1. Predškolska dob: DV Bedekovčina, DV Pahuljica iz Murskog Središća i DV Pčelica
2. Osnovnoškolska dob: Cindy Bingula, Ilona Samardžija te rad 3.C. OŠ Braće Radić
3. Srednjoškolska dob: Marija Carletta Horvatin, Chiara Trupčević i Emma Oršanić
4. Mladi: Iva Hrženjak, Bojan Iličić i Ana Šokčević
5. Roditelji, tete i tetci, ujaci i ujne, stričevi i strine: Zorana Geržinić, Sanja Hrženjak i Goran Prodan
6. Bake i djedovi: Ljiljana Šanjek, Vera Raguž i Dajana Jerčinović.

Posebnost ovog natjecanja je da će svi dobitnici primiti osobni dar vodećih hrvatskih umjetnika među kojima su Mia Dimšić, Zoran Ferić, Damir Hoyka, Željka Klemenčić, Ivanka Mazurkijević, Ida Prester, Mario Kovač, Kristian Novak, Roman Simić, Sanja Pilić, Silvija Šesto, Zijah Sokolović, Božidar Prosenjak te Radojka Šverko.

Obilježavanje 70 godina djelovanja Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, a provedbu aktivnosti u sklopu te obljetnice su podržali Ministarstvo kulture i medija, Grad Zagreb, Gradovi i općine-prijatelji djece, Jadran – Galenski laboratorij, Tekstilpromet, Ipsos, Press Clipping, Outdoor Akzent, HŽ infrastruktura i Re:public.

Savez društava „Naša djeca“ osnovan je 12. prosinca 1950. godine u Zagrebu s ciljem jačanja brige o djeci predškolske i školske dobi. Od pomoći djeci nakon Drugog svjetskog rata, vizionarskih i inovativnih programa u području izvanškolskih odgojno-obrazovnih aktivnosti do sudjelovanja u izradi i zagovaranju Konvencije o pravima djeteta i humanitarnog djelovanja u kriznim situacijama, Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske utjecao je na poboljšanje života brojnih generacija djece u Hrvatskoj.

Na području naše zemlje, pod okriljem krovne organizacije, djeluje stotinu aktivnih Društava „Naša djeca“ u kojima radi 4000 volontera za djecu i s djecom, a u čijim programima godišnje sudjeluje oko 10 000 djece.