prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Vršnjačka edukacija povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta u SŠBJJ

Maturantice SŠBJJ-a održale su vršnjačku edukaciju o Holokaustu učenicima drugih razreda.

Dan sjećanja na žrtve Holokausta u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću, obilježen je raznim interdsiciplinarnim aktivnostima, kojima su bili obuhvaćeni drugi, treći i četvrti razredi.

Uoči Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, a zahvaljujući pretplati naše Škole na portal Vrti svoj film, učenici trećih razreda imali su priliku pogledati njemački film Val. Film problematizira temu autokracije unutar koje se dotiče i pitanja upravljanja masama pokušavajući odgovoriti na pitanje je li nešto poput pokreta nacionalsocijalizma u predratnoj Njemačkoj i danas moguće. Interdisciplinarno smo tako spojili nastavu povijest, etike, hrvatskoga jezika i medijske kulture.

Učenici četvrtih razreda koji se ove godine duže bave 20. stoljećem na nastavi povijesti, pripremili su izlaganje i radionicu za druge razrede o Holokaustu. Osim kratkog izlaganja kojim su objasnile osnove pojmove o Holokaustu, učenice Marta Lacić, Niika Pivac, Ema Jagić i Marina Mohović, provele su radionicu o utjecaju medija na kreiranje javnog mišljenja u nacističkoj Njemačkoj te objasnile tezu da Holokaust nije počeo s koncentracijskim logorima i plinskim komorama. Osim ishoda nastave povijesti i etike, ostvareni su ishodi i nekoliko međupredmetnih tema.