prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zabava za najmlađe knjigoljupce

Obljetničko, 25. izdanje Sa(n)jam knjige u Istri ove godine će se održati od 5 do 15. prosinca 2019. godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Uz ugledna imena svjetske i domaće književnosti i mnoštvo popratnih događanja, program je ispunjen i zbivanjima za djecu.

Librić na Sajmu najmlađim će knjigoljupcima, ali i onima koji će to tek postati svakodnevno osigurati brdo zabave, čitanja i učenja! 

Pulski sajam redovito posebnu pažnju posvećuje najmlađoj publici. Motivira je na čitanje i osvještava o vrijednostima koje knjiga ima. Stoga, uz najbolje naslove književne produkcije namijenjene djeci, na zabavan i maštovit način uvodi publiku u svijet knjiga. Dječji program Librić na Sajmu povezuje dvije sajamske i festivalske manifestacije, Sa(n)jam knjige u Istri i Monte Librić. I ovo zimsko izdanje Monte Librića prepoznatljivo je po nastupima Bake Librić, s kojima Gordana Trajković, kao glavni lik najdugovječnijega programa Monte Librića, i na Sajmu uz pregršt novih priča razbuđuje (Priča za dobro jutro) i uspavljuje (Priča za laku noć) svoju mlađahnu publiku.

Najmlađe će na Sajmu dočekati gotovo tri tisuće naslova dječje literature. Očekuje se iznimno veliki izbor edukativnih slikovnica, interesantnih poučnih priča s briljantnim ilustracijama za roditelje i djecu. Osim naslova omiljenih djeci, na policama će se, također, pronaći i stručne knjige te edukativne slikovnice koje progovaraju o gorućim pitanjima današnjice poput klimatskih promjena i ekologije, lektirna izdanja, ali i literatura na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

U putovanje knjigama i čarobnim prostranstvima riječi i slova najbolje će povesti Baka Librić, koja je za ovogodišnje druženje pripremila pregršt zanimljivih knjiga i čudesnih priča, a osim u čitanju mališani će moći uživati i u prekrasnim ilustracijama sjajnih domaćih i stranih ilustratora. Uz popularnu Priču za laku noć, koja će se svakodnevno održavati u 19 sati u Plavom salonu Doma hrvatskih branitelja, Baka Librić ove godine pripremila je i Priče za dobro jutro. Sajamski dani započet će tako sa svježim dječjim idejama i dozom dobre knjige. Na jutarnje priče dobrodošli su svi od 9. do 13. prosinca u 9 sati ujutro.  

U školskom tjednu Sajma, od 9. do 13. prosinca, jutarnji termin u 10 sati rezerviran je za učenike nižih razreda osnovne škole i zabavan program Piknik sa Sedinom. U poslijepodnevnim satima, svaki dan Sajma od 17,30 sati, a vikendima i ujutro od 10,30 sati na repertoaru dječjeg program je Kolektivno maštanje i ludovanje.