prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zagreb Book Festival

Zagreb Book Festival međunarodni je književni festival koji se održava na godišnjoj razini u središtu Zagreba. Osnovan je u uvjerenju da su književnosti i umjetnost temelj svakog kvalitetnog društva te ideji susreta i zbližavanja pisaca, umjetnika, kulturnjaka i njihove publike – susreta koji inspirira, zabavlja te potiče na raspravu i kreiranje novih vrijednosti.

 

Važan dio programa Zagreb Book Festivala stoga svake godine zauzimaju panel-diskusije i predavanja u kojima svjetski i domaći intelektualci i umjetnici odgovaraju na neka od najvažnijih i najaktualnijih pitanja današnjice.

Ove su godine organizatori imali u planu realizirati Festival  s temom “Tijelo” te predstaviti bogat program u kojem bi nastupilo na desetke domaćih i stranih autora. U fokusu su im bile teme koje se bave odnosom tijela i duha, (ne)ravnopravnosti uvjetovane tijelom, političkim i intimnim segmentima društva u kojima naša tijela prebivaju. U ovoj neočekivanoj, kriznoj situaciji tema se pokazala aktualnom, podsjetivši nas na krhkost tijela s jedne strane i nevjerojatnu snagu duha s druge, kao i njihove, ne uvijek, dokučive veze.

Organizatori književnog Festivala duboko vjeruju da umjetnost i kultura posebice u ovakvim trenucima mogu pružiti odgovor, smisao i utjehu i, na koncu, pokazalo se da kvalitetu naših života zadnjih mjeseci održavaju knjige, glazba, filmovi, umjetnost općenito, kao i vizionarska promišljanja umjetnika i intelektualaca. U tom svjetlu, dok se ne steknu uvjeti da u živom kontaktu ugoste festivalsku publiku, odlučili su s gostima realizirati seriju intervjua koji će se uz aktualnu temu života u okolnostima izazvanih pandemijom, pozabaviti kratkoročnim i dugoročnim posljedicama krize, samoizolacije, distance koju smo prisiljeni ostvariti naspram drugih, promišljajući mogućnosti života koji će i dalje biti vođen humanističkim načelima.

Razgovori će biti emitirani u suradnji sa Hrvatskom nacionalno televizijom u razdoblju od 7. do 11. lipnja 2020. godine. Njihove goste moći ćete i slušati u kulturnim emisijama radio Yammata te čitati u Večernjem listu. Nakon premijernog emitiranja na trećem programu HRT-a sve video intervjue moći ćete pronaći i na njihovom Youtube kanalu te HRT-i platformi.

Za sve detaljnije novosti i informacije posjetite stranicu Zagreb Book Festivala.