prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Zajc uz vas” – online od 20. ožujka

HNK Ivan pl. Zajc najavljuje program „Zajc uz vas“ koji će biti dostupan putem kazališnog Youtube kanala te društvenih mreža od petka, 20. ožujka.

U okolnostima krize izazvane pandemijom koronavirusa, riječko Kazalište odlučilo je postupiti odgovorno i solidarno prema svojoj publici, građankama i građanima Rijeke i široj zajednici, a naročito onima najugroženijima, bilo to zbog njihove dobi ili zbog toga što su na prvoj crti obrane od virusa COVID-19.

Unatoč tomu, Kazalište je odlučilo, sve dok ne bude zabranjen sav rad u javnim ustanovama, reorganizirati se i upregnuti svu svoju kreativnost kako bi nastavili raditi i djelovati odgovorno i solidarno. Zato najavljuju da stvaraju program koji su nazvali „Zajc uz vas“, a koji će biti dostupan putem kazališnog Youtube kanala te društvenih mreža (https://www.facebook.com/ZajcRijeka/ ; https://twitter.com/hnk_zajc ).

Već od petka, 20. ožujka, pa dokle je dozvoljen rad, „Zajc“ kreće sa svojim online programom sljedećeg sadržaja i rasporeda:

1. Jutarnja selfie poezija

Svakog jutra u 8 sati, jedan će glumac Hrvatske ili Talijanske drame za vas govoriti poeziju. Svakog jutra jedna pjesma!

2. Arija u podne

Svakog dana u podne, solistica ili solist našeg opernog ansambla izvest će jednu ariju uz osobnu posvetu.

3. “Zajčić” za laku noć

Glumci Hrvatske i Talijanske drame svake će večeri u 20,00 sati ispričati priču vašoj djeci za laku noć.

4. Baletna insomnia

U kasnijim večernjim satima, u 22 sata, program “Zajc uz vas” zaključit će se kratkim plesnim videoom: baletnom vježbom, solom, koreografskim fragmentima (na sigurnoj udaljenosti)…

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Culturenet.hr.