prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zaprešićki velikani

Učenici 2. d Osnovne škole Ljudevita Gaja u Zaprešiću ove školske godine pokrenuli su projekt Zaprešićki velikani.

U anketu koja je provedena između učenika od 5. do 8. razreda doznali su da malo učenika zna koje su povijesne osobe zaprešićkog kraja.

Kao rješenje ovog problema predložili su nekoliko alternativnih politika, a odabrana je izrada plakata uz tiskanje brošura. Prilikom izrade brošura zamolili su pomoć učenika 8. c razreda koji su vrijedno životopise povijesnih osoba preveli na engleski jezik. Kroz ovaj projekt htjeli su potaknuti sve učenike škole da doznaju nešto više o povijesnim osobama zaprešićkog kraja pa su i sami istraživali koje su to osobe. Tijekom projekta učenici su predlagali rješenja, razvijali kritičko mišljenje, razvijali vještine istraživanja i aktivnog slušanja drugoga, prihvaćali zajednička pravila, dogovore i rješenja te pokazali interes i odgovornost za ishod zajednički planiranih aktivnosti.

Brošure se mogu pronaći u kućici knjižnici u dvorištu škole i u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću. Plakati nakon što su bili izloženi u predvorju škole trenutno se također nalaze u Gradskoj knjižnici Ante Kovačić.