prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Završen projekt “Oskar na putu po RH”

Dana 12. listopada 2013. u Područnoj školi Cerić posebno svečano završio je projekt „Oskar na putu po RH“ u kojem je sudjelovalo 25 škola iz cijele Hrvatske. Kulturno-umjetničkim programom koji je pripremila učiteljica Eva Dakić s članovima KUD-a Slavko Mađer, priznanjima koja su zlatovezom oplemenile vezilje udruge „Vezilje“ iz Cerića i svečanim ručkom pokazali smo koliko smo dobri i brižni domaćini. 

 

 
Oskar je plišani patak koji je tijekom 2011./2012. sudjelovao u životu i radu 1. razreda PŠ Cerić zajedno s 25 učenika i učiteljicom Maricom Jurec. Tijekom tjedna su se s njim družili u razredu, a svaki vikend domaćin mu je bila obitelj jednog učenika. 
 
Školske 2012./2013. odlučio je krenuti na put po Hrvatskoj i upoznati druge učenike, škole, mjesta, zavičaje. Promociju projekta podržala je Udruga učitelja razredne nastave Zvono. Zahvaljujući njima odazvao se ovako velik broj Oskarovih domaćina.
 
Tijekom svog putovanja Oskar je upoznao cijelu Hrvatsku (17 županija + grad Zagreb), proputovao preko 4200 km (autobusom, vlakom, brodom i poštanskim vozilima), boravio s učenicima od 1. do 4. razreda i prikupio mnoštvo vrijednih i jedinstvenih materijala. Zadaci domaćina bili su družiti se s Oskarom, predstaviti mu svoj razred, školu, mjesto, županiju. Oskar je sa sobom na put nosio bilježnicu-dnevnik u kojoj je trebalo opisati boravak Oskara kod razreda-domaćina.
 
Osim dnevnika, Oskar ima i svoju web stranicu: https://sites.google.com/site/oskarnaputuporh/ gdje je svaka škola-domaćin imala svoj kutak koji je mogla urediti kako želi i tako predstaviti svima svoj zavičaj. Oskar je odlično prihvaćen. Učenici su ga s nestrpljenjem očekivali i rado se s njim družili. 
 
Na završnu svečanost u Cerić došli su sudionici projekta: ravnatelji, učiteljice, učenici i njihovi roditelji. Doputovali su iz Lupinjaka, Novigrada Podravskog, Osijeka, Pakraca, Pule, Velike Mlake i Zagreba. Bilo je oko 40 uzvanika. Dočekala ih je ravnateljica Dobrila Ereš te učenici i djelatnice PŠ Cerić. Videovezom na svečanosti su sudjelovali i učenici iz Vrsina kraj Trogira sa svojom učiteljicom.
 
Gosti su se oduševili gostoprimstvom i ljepotom našeg kraja i poželjeli nas ponovno posjetiti.