prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Završeno najveće gaming natjecanje u Hrvatskoj

U Novskoj je proteklog vikenda održano najveće natjecanje u izradi video igara do sada održano u Hrvatskoj “Global Game Jam”, koje je okupilo 135 sudionika u 22 tima. Njihov je zadatak bio u 48 sati napraviti igru, a pobijedila je ekipa s igrom naziva “Odraz”.

“Global Game Jam” je svjetsko natjecanje u izradi videoigara, koje se ove godine odražavalo na više od 680 lokacija u svijetu, među kojima i u Novskoj, gdje su to natjecanje organizirali Poduzetnički inkubator “Pismo powered by A1” i Razvojna agencije Simora.

Zadana tema natjecanja bila je dualnost, a po završetku izrade videoigara, timovi su radove predstavili tročlanom žiriju koji je ocijenio da su stvorene odlične videoigre, pri čemu ih je posebno iznenadila razina znanja srednjoškolskih timova.

Pobjednička igra “Odraz” djelo je ekipe u kojoj su Mladen Bošnjak, Mateja Olujić, Marko Franjić, Mateja i Stefan Vedrina, a ta je igra dobila i posebnu nagradu žirija za najbolju grafiku viđenu na natjecanju, što dodatno potvrđuje njezinu kvalitetu, napominju organizatori.

Taj je tim, kako je primajući nagradu kazala njegova članica Mateja Vedrina, do sada bio na svakom natjecanju “Global Game Jam”, te su tako i stasali, a nada se da će njihova pobjeda biti poticaj i drugima.

U najboljoj srednjoškolskoj ekipi su Filip Đurđević i Marko Pujić, koji su kreirali igru “Dimension hop”, ujedno posebno pohvaljenu i za najbolji “gameplay” natjecanja.