prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Završila 17. Srednjoeuropska matematička olimpijada

U Slovačkoj, u selu Strečno u okolici Žiline, od 21. do 27.8. održana je 17. Srednjoeuropska matematička olimpijada na kojoj je sudjelovalo 10 država srednje Europe: Poljska, Njemačka, Mađarska, Češka, Švicarska, Austrija, Slovenija, Litva, Hrvatska i domaćin Slovačka.

Na natjecanju sudjeluju učenici srednje škole koji iste godine nisu sudjelovali na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi.

Hrvatsku su predstavljali sljedeći učenici: Emanuel Bajamić (III. gimnazija, Split), Fabijan Cikač, Adrian Grbac Lacković, Val Karan, David Lang, Kristijan Šimović (XV. gimnazija, Zagreb).

Naša je ekipa na pojedinačnom natjecanju ostvarila odličan rezultat. Emanuel Bajamić, Fabijan Cikač i David Lang su osvojili srebrne medalje, Kristijan Šimović brončanu, a Adrian Grbac Lacković i Val Karan su osvojili pohvale za potpuno riješen barem jedan zadatak. Prema broju bodova na pojedinačnom natjecanju Hrvatska je bila treća, iza Mađarske i Poljske.

Na ekipnom natjecanju naša ekipa je osvojila četvrto mjesto. Nedostajalo je malo sportske sreće, jer su osvojili isti broj bodova kao i trećeplasirana Češka, koja se plasirala iznad nas zbog više potpuno riješenih zadataka, pa smo tako nažalost ostali bez ekipne medalje. Prvo mjesto pripalo je Poljskoj, a drugo Mađarskoj.

Rezultati natjecanja dostupni su ovdje.

Pripreme ekipe organiziralo je Hrvatsko matematičko društvo, a pripreme i put financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.