prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Žive slike” u Muzeju grada Zagreba

I ove godine Muzej grada Zagreba priređuje edukativnu manifestaciju Žive slike, i to u subotu i nedjelju, 10. i 11. veljače 2024., od 11 do 14 sati.

Program ŽIVIH SLIKA temelji se na konceptu „oživljene povijesti“ (eng. living history). Djelatnici, vanjski suradnici i prijatelji Muzeja u prostoru stalnog postava u prvom licu tumače prošlost Zagreba, odjeveni u vjerodostojne povijesne kostime izrađene prema predlošcima s portreta i fotografija iz muzejskog fundusa.

Ove godine, s vama će se družiti kralj Bela IV., Crna kraljica Barbara Celjska, ban Josip Jelačić, Nikola Šubić Zrinski, Dora Krupićeva, Hermann Bollé, barunica Ana Marija Rauch, kontesa Nera, ilirac Ljudevit Gaj, Sidonija Erdödy Rubido, Marija Jurić Zagorka, car Franjo Josip, Foto Tonka, Ljerka Šram, krojačica Žuži Jelinek, animirani lik profesor Baltazar i brojni drugi likovi!

U nedjelju, 11. veljače, Žive slike družit će se i s povijesnim ličnostima iz Posavskog muzeja Brežice!

Tijekom godina, Žive slike profilirale su se u specifično stručno vodstvo kroz stalni postav i aktualnu izložbu. U prostoru aktualne izložbe Catino 20. stoljeće posjetitelji će upoznati slikaricu i pjesnikinju, Catu Dujšin Ribar.

Cijena ulaznice iznosi 1 euro po osobi, a za djecu do 7 godina ulaz se ne naplaćuje. Za osobe s invaliditetom manifestacija Žive slike je besplatna, a organizatori ih pozivaju i na vodstva na hrvatskom znakovnom jeziku, s početkom svakog punog sata (u 11, 12 i 13 sati).

Na dane održavanja Živih slika, Muzej grada Zagreba bit će otvoren od 11 do 14 sati.