prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

100 dana škole

Obilježavanje 100-tog dana škole u posebnom razrednom odjelu Osnovne škole Fran Franković iz Rijeke, bilo je jedno od najzabavnijih iskustava ove školske godine.

Učenici su u periodu od 7. do 9. veljače 2024. godine aktivno sudjelovali u raznim aktivnostima koje su bile tematski vezane uz broj 100, a koje su obuhvatile sve nastavne predmete.

Matematika je bila posebno zanimljiva jer su imali priliku sudjelovati u natjecanju “Tko će prije do 100” te rješavati 100 zadataka kroz četiri računske radnje. Hrvatski jezik ih je potaknuo da pronađu 100 imenica, 100 glagola i 100 pridjeva te su učili o značenju broja 100 kroz jezične elemente. Također su rješavali križaljku 100 u predmetu Priroda i društvo te kroz aktivnost “Ja stogodišnjak” učili o starenju i životnom ciklusu.

Glazbeni sat pretvorili su u pravo slavlje pjevanjem himne 100. dana škole, dok su u Likovnom satima izrađivali bedževe i dizajnirali broj 100. Tjelesna i zdravstvena kultura ih je potaknula na tjelesne vježbe kroz 10 vježbi po 10 ponavljanja, pri čemu su se dobro zabavili. Na kraju dana, bili su nagrađeni zasluženim diplomama za sudjelovanje te su s ponosom nosili bedževe koje su izradili, a evaluacija je pokazala veliko zadovoljstvo kako učenika tako i nastavnika.

Sam projekt je hvalevrijedan jer ima međunarodnu dimenziju, nagrađivan je Europskom oznakom kvalitete zbog kreativnosti i međusobne suradnje škola. Ovaj projekt je također pokazao koliko je važno obilježiti i proslaviti uspjehe i dostignuća. Nadamo se da će i iduće godine imati priliku sudjelovati u ovakvim projektima te se zahvaljuju autorici projekta Sandri Vuk na ideji i organizaciji ovog projekta a time i razrednog nezaboravnog dana.