prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

100% za 100. dan škole

Učenici i učitelji PŠ Miljevci pri OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica sudjelovali su u e-Twinning projektu  „100. dan škole“ pokrenutom od strane Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave „Zvono“. Ovaj je  projekt na nacionalnoj razini obuhvatio učenike od 1. do 4. razreda te 178 učitelja razredne nastave iz 71 osnovne škole.

Zahvaljujući opsežnim pripremama i timskom radu miljevačkih učiteljica Nadin Cuca (engleski jezik), Maje Kanđera (slovački jezik), Marine Kordi  i Jasminke Stošić (razredna nastava) učenici PŠ Miljevci su u petak, 13. veljače 2015. g., mogli uživati u atraktivnim, zabavnim  i njihovoj dobi primjerenim aktivnostima koje su sve odreda bile tematski posvećene stotom danu tekuće školske godine. Bio je to dan bez udžbenika i školskih torbi jer su svi zadaci bili spremni u školi već i prije dolaska učenika.

Sudjelujući u različitim istraživačkim, stvaralačkim i kreativnim aktivnostima, učenici su školu doživjeli kao mjesto ugodnog i korisnog druženja, a učenje se za čas pretvorilo u igru i zabavu!

Tijekom cijelog projektnog dana školarci su imali priliku komunicirati na materinjem, engleskom i slovačkom jeziku, natjecati se u rješavanju matematičkih zadataka koji su svi odreda bili na svojevrstan način „obilježeni“ brojem 100, ali i osvojiti i poneku nagradu i pisanu pohvalu. Svi nastavni sadržaji bili su u službi poticanja razvoja socijalnih vještina, aktiviranja kompetencija građanskog odgoja i obrazovanja, no ponajviše popularizaciji učenja putem različitih igara i zabavnih aktivnosti, stoga je slavljenička nota bila prisutna tijekom cijelog nastavnog dana. Bilo je tu i pjesme (himna škole, pjesma 100. danu), slaganja puzzli, slikanja prstima, stvaranje stonoge sa sto engleskih riječi, a  poseban užitak bila je izradba sto medenih srca namijenjenih  prijateljima u Oščadnici (Slovačka) i PŠ Rajevom Selu. U svemu su velika pomoć bile i mame koje su nam se pridružile kako bi svojim savjetima i iskustvom, kao i slatkim muffinima, itekako doprinijele uspjehu projektnog dana.

Uz čestitke svim učenicima i učiteljima školama u  županiji za odrađenih 100 dana u ovoj školskoj godini, donosimo dio vesele miljevačke atmosfere i stihove pjesme posvećene ovom zanimljivom događanju u našoj školi.

 

 

100. dan u školi

Naša je škola veselo mjesto.                              
Stoti je dan sjeo na prijesto!

100 je ideja u našoj glavi.
Taj važan broj danas se slavi.
 
Radostan izraz na svakom licu.
„Ne mari za pet, već slavi stoticu!“
 
Napiši, potraži, podijeli, pomnoži!
U svakom zadatku stoticu složi!          
 
Stotinu osmijeha i dobrih želja
Podijeli svima u znak veselja.
 
Šaljemo vijest iz naše škole:
„Taj 100. dan djeca baš vole!“