prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

11. Youngmasters Festival u Samoboru

11. izdanje Youngmasters Festivala u Samoboru održava se od 24. do 31. kolovoza. Festival se nadovezuje na aktivnosti 11. međunarodne ljetne škole mladih glazbenika koja uz majstorske tečajeve i ljetni školu za instrumentaliste i pjevače, uključuju niz koncerata i zabavno-edukativnih sadržaja.

Uz već etabliran tim naših višegodišnjih predavača, kao što su Marko Zupan, Marco Graziani, Mihael Paar, Nenad Merle, Lovro Merčep, ove se godine našem predavačkom timu pridružuje i hrvatski pijanistički virtuoz, Aljoša Jurinić. Na radost mladih hrvatskih čelista, na Youngmastersu će po prvi put majstorski tečaj voditi Jelena Očić, darovita umjetnica i iznimno inspirativna pedagoginja.
Odavno je prepoznato da ova ljetna škola izuzetnu pozornost pridaje skupnom muziciranju i komornoj glazbi.

Ove godine formiran je Festivalski komorni orkestar koji će biti glavna zvijezda ovogodišnjeg Gala koncerta. Na tom koncertu nastupit će Youngmasters predavači, a Festivalski komorni orkestar pratit će solo pjevačice te nagrađenoga gitarista s ovogodišnjeg Natjecanja „Ida Presti“. Koncert će biti održan 27. kolovoza u 20 sati, u crkvi sv. Leonarda u Kotarima, biseru  baroknoga sakralnoga zdanja s jednim od najstarijih sačuvanih orgulja u Hrvatskoj.

Uz Gala koncert, program Festivala Youngmasters obuhvaća i tradicionalne koncerte polaznika čiji ih nazivu određuju: Moment musical, Tea Time Concert, Twilight Concert,   Concertino classico, Concerto finale. To su koncerti za koje biramo akustički i scenski jedinstvene prostora grada Samobora. Njihov šarm pruža publici nezaboravni glazbeni doživljaj, a samim polaznicima dragocjeno koncertantno iskustvo. Nagradnim recitalom osvojenim na gitarističkom natjecanju „Ida Presti” predstavit će se Kacper Dworniczak, perspektivni mladi poljski gitarist. Koncert će biti održan u Kapeli sv. Mihalja, 25. kolovoza u 20 sati.
Za doprinos razvoju publike Youngmasters nudi prvi glazbeni kviz pub kviz, naziva „Quisando”. Kviz  je usmjeren na poznavatelje klasične glazbe, učenike, studente, ali i sve ostale ljubitelje. Obuhvatit će znanja o skladateljima, glazbenim djelima, teoriji glazbe, stilovima, razdobljima i interpretima. Održatt se u Old Nick’s Pub-u 30. kolovoza, s početkom u 20 sati.

Uz sve navedeno, polaznicima će boravak u Samoboru obogatiti i komorna glazba na ulici, opušteno ispijane kave na osunčanom samoborskom Trgu, puno večernjeg druženja, smijeha i novih prijateljstava.
Detaljan program Festivala i informacije o ulaznicama za Gala koncert možete pronaći na mrežnim stranicama Festivala.

Ulaz na sve ostale koncerte je slobodan.