prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

17. Festival dječje knjige

Ovogodišnji 17. Festival dječje knjige – Monte Librić s temom ‘Mitološka bića Istre’ održat će se od 20. do 26. svibnja u pulskoj Zajednici Talijana Circolo. Uz književne programe i kreativne radionice te bogat prodajni dio, bit će i pozornica za brojne glazbene, kazališne i likovne programe.

„Tradicionalno, kako bi najmlađoj publici približili čitanje i svijet knjige, Librić povezuje književnost s različitim oblicima umjetnosti te je i ove godine pomno oblikovan bogat program u kojem se djeci predstavljaju glumci, performeri, plesači, likovni umjetnici, ilustratori, glazbenici… Na pozornici Librića ugostit ćemo u Librofoniji i Librić teatrinu sedam koncerata, koncertnih priča i predstava, a kako su pripovijedali naši stari moći će se doživjeti u programu Storytelling. Uz to, u našoj Galerijici već prvog dana 17. Librića u ponedjeljak 20. svibnja u 17 sati otvorit ćemo izložbu „Mitološka bića Istre“ s radovima učenika Osnovne škole Tone Peruška, najavljuje Slavica Ćurković direktorica Monte Librića.

Ovogodišnja Librofonia tijekom koje se Circolo pretvara u glazbenu pozornicu donosi čak tri programa. interaktivnu koncertnu priču/predstavu „Zika Zika Muzikaaa!“ Lucije Stanojević, glazbeno predstavljanje slikovnice „Kako je Imra pomirila instrumente“ Tamare Lorencin i Vibora Juhasa, a na programu je i koncert Čarobna frula unplugged. Uz audiovizualni performans „Mokoš“ kojeg izvode Vuk i Ptica, u Librić Teatrinu bit će izvedena nagrađivana plesna predstava Dramskog i plesnog studija INK „Beskrilci u oblacima“ te „Ritorno a Itaca“ kazališne skupine La contrada – Teatra stabile iz Trsta. U Storytellingu će glumac i pripovjedač Aleksandar Bančić oživjeti svoj pripovjedni kutak „Kantuon ćakulon – štrige naše svagdašnje“.

„Zika Zika Muzikaaa!“ u izvedbi violinistice i glazbene pedagoginje Lucije Stanojević na programu je u utorak 21. svibnja u 18 sati. Kroz  jednostavne i zabavne zagonetke, pjesmice i brojalice, te uz pomoć imaginacije glazbenica uvodi djecu u svijet glazbe i umjetnosti na način da ga, uz poticaj izvođačice, djeca sama kreiraju.

Premjerno glazbeno predstavljanje nove slikovnice „Kako je Imra pomirila instrumente“ autorice Tamare Lorencin i ilustratora Vibora Juhasa, koju je objavila pulska Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova, na programu je 22. svibnja u 18 sati. Glavna junakinja je djevojčica Imra, kojoj je glazba, zamislite – dosadna. No, i to se mijenja…

Dobra zabava očekuje publiku Monte Librića u subotu, 25. svibnja u 18 sati na koncertu Čarobna frula unplugged. Polaznici poznatog pulskog Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula održat će akustični koncert, a na repertoaru su pop i rock uspješnice.

Vuk i Ptica je umjetnički projekt ilustratorice i književnice Ane Salopek i glazbenog umjetnika Domagoja Vukovića, a koji će u Librić teatrinu 24. svibnja u 18 sati predstaviti audiovizualni preformans „Mokoš”. Ispreplićući crtež i glazbu Vuk i ptica istražuju različite oblike pojavnosti koje ima Mokoš, zaštitnica žena i ljudske sudbine uopće, mistična i uvijek prisutna dio mnogih predaja, bajki i priča. Poseban je naglasak na ulozi koju Mokoš ima u bajci naše slavne književnice Ivane Brlić Mažuranić “Sunce Djever i Neva Nevičica”, a gdje je ona dadilja Sunca.

Plesna predstava za djecu i mlade „Beskrilci u oblacima“ koreografkinje i autorice Andree Gotovina, iz produkcije pulskog Dramskog i plesnog studija INK, na programu je 25. svibnja u 11 sati. Predstava donosi snažan vizualni i zvukovni doživljaj koja publiku uvodi u unutarnji mikrosvijet te predstavlja život, kretanje i habitus kukaca. Izvođači su Lena Devedžić, Mark Marić, Noa Pavlinović, Petra Mohorović, Rina Renier i Zora Cvijanović. Autor glazbe i zvuka je Carlos Andres Fagin, kostimografkinja Desanka Janković, a oblikovatelj rasvjete Dario Družeta.

“Kantuon Ćakuluon” je program pripovijedanja, koji oživljava bogatstvo istarskih narodnih priča, a namijenjen je i odraslima i djeci. Ovaj jedinstveni događaj, koji je podnaslovljen “Štrige naše svagdašnje” vodi Aleksandar Bančić, a u središtu su priče o štrigama, mitskim bićima iz istarskog folklora. Na Libriću je dio Storytellinga i na rasporedu je u četvrtak 23. svibnja u 18 sati.

U nedjelju 26. svibnja u 11 sati Librić teatrino i  Più che una storia donose predstavu Ritorno a Itaca ( Povratak u Itaku), koju izvodi La contrada -Teatra stabile iz Trsta. Bit će to glazbeno-scensko putovanje u svijet grčke mitologije.

Ulaz na sve programe Monte Librića je slobodan!