prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

19. Festival jednakih mogućnosti

Društvo tjelesnih invalida već devetnaestu godinu za redom promiče prava i potrebe osoba s invaliditetom za socijalnom uključenošću i ravnopravnošću prikazujući stvaralačke mogućnosti u kojima osobe s invaliditetom nastupaju zajedno s drugim umjetnicima u glazbeno-scenskim, vizualnim i drugim programima.

19. Festival jednakih mogućnosti otvorila je 28. lipnja izaslanica ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Vaniček-Fila.

Čestitavši organizatorima, Vaniček-Fila osvrnula se na proteklu godinu koja je umjetnike i izvođače suočila s dotad nepoznatim izazovima uzrokovanim pandemijom i potresom. Istaknula je kako je Festival od svojih početaka nastoji podići društvenu svijest o invaliditetu, kao i o izazovima s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno suočavaju te dodala kako je odgovornost svih nas da tu svijest svakodnevno jačamo i da nastojimo pridonijeti snažnijem i inkluzivnijem društvu. Podsjetila je i kako Ministarstvo raspisuje Poziv za predlaganje programa koji imaju cilj omogućavanje pristupa i dostupnosti kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom te za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Prigodnim govorom obratili su se  i predsjednik Društva tjelesnih invalida i idejni začetnik i zaštitnik Festivala jednakih mogućnosti Milan Ožegović, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Marinka Bakula Anđelić.

Program možete pogledati na mrežniim stranicama Festivala jednakih mogućnosti.