prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

29. Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje

Tradicionalni 29. po redu Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje održan je 25. studenog 2022. godine u Osnovnoj školi “Matija Gubec” u Cerniku. Među 30 prijavljenih škola i 40 mladih osnovnoškolskih pjesnika iz cijele Republike Hrvatske izabrani su i radovi učenika Osnovne škole “Ivana Brlić-Mažuranić” Slavonski Brod.

Učenica Vedrana Moškun s autorskom pjesmom “U  sokaku mom” pohvaljena je za najbolji krasnoslov. Čuvarica izvornih slavonskih nošnji učenica Katarina Ilišević (7. b) ohrabrila je vršnjake Ivana Nenadića (7.a) i Ivana Gregurića (7.b) da izvornu slavonsku “rič” izvedu u tradicionalnoj narodnoj nošnji. Autorski stihovi učenika Osnovne škole “Ivana Brlić-Mažuranić” Slavonski Brod kao i svih ostalih učenika pozvanih škola objedinjeni su u zbirci pjesama koja je uručena sudionicima Susreta.

Profesorica Višnja Kokanović mentorirala je spomenutim učenicima. Uloženi trud, dobra priprema, timski rad i kvalitetna komunikacija ovjekovječena je stihovima i uspomenama u Cerniku, malom slavonskom selu široke slavonske duše. Iskustva i uspomene koja su baštinili učenici brojna su, no prvenstveno se odnose na razvijanje literarnog stvaralaštva u prozi i stihu kao i na interpretativno čitanje i kazivanje stihova. Budući jubilarni 30. Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje čekamo s nadom u ponovni susret.