prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

3. Dani strukovnih nastavnika

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira „3. Dane strukovnih nastavnika“ koji će se od 9. do 11. listopada 2019. godine održati u Šibeniku. S obzirom na uspjeh prethodnih Dana strukovnih nastavnika, Agencija ponovno organizira ovo iznimno važno događanje koje se financira iz ESF-ova projekta „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“ čija je vrijednost veća od 11 milijuna kuna. Zahvaljujući projektnome financiranju, ovo je događanje potpuno besplatno za strukovne nastavnike.

Ovaj stručni skup bit će prilika da se na jednom mjestu i ovaj put okupi 500 strukovnih nastavnika kako bi se još kvalitetnije pripremili za provedbu kurikularne reforme i bolji rad s učenicima.

Nastavnicima će izlaganje održati i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.
Jedan od prioritetnih ciljeva Dana je zadovoljiti potrebe nastavnika strukovnih predmeta kako bi mogli primjereno odgovoriti društvenim promjenama i novim informacijsko-tehnološkim zahtjevima.

Ovo je događanje, kao i cijeli projekt, osmišljen radi modernizacije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kroz stručno usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta te se provodi u skladu s ciljem 2.2. Unaprjeđenje sustava trajnog profesionalnog razvoja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, definiranog Programom razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (2016. – 2020.).

Događaj će okupiti 500 sudionika, 30 predavača, a u tri dana održat će se ukupno 44 predavanja i radionice. Nastavnici će imati prigodu slušati različita zajednička opća predavanja i plenarna predavanja te sudjelovati na radionicama unutar svakog obrazovnog sektora. Za strukovne nastavnike ovo je jedinstvena prilika da se povežu s drugim nastavnicima iz drugih dijelova Hrvatske te razmijene ideje vezane uz njihove sektore i/ili područja rada.

Dani strukovnih nastavnika odlična su prilika za podizanje društvenog ugleda nastavnika u javnosti i promociju sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Ovo je događanje samo jedno u nizu aktivnosti kojima Agencija daje podršku nastavnicima strukovnih predmeta te osigurava kvalitetne mogućnosti za jačanje nastavničkih kompetencija.

Više informacija na: https://danistrukovnihnastavnika2019.weebly.com/.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.