prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

4. Hrvatska Logo olimpijada za učenike osnovnih škola

Hrvatska Logo olimpijada, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, godišnje je informatičko natjecanje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske, kojim se žele okupiti učenici koji su tijekom školske godine postigli najbolji uspjeh na natjecanjima u programskom jeziku Logo.

Na ovom natjecanju sudjelovat će 15 do 25 najuspješnijih učenika osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2022/2023 (Hrvatska Logo Liga u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz informatike u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog saveza informatičara), koji će tijekom tri sata natjecanja rješavati 4 do 6 zadataka.
Na 4. hrvatsku Logo olimpijadu pozivaju se učenici osnovnih škola Republike Hrvatske temeljem rezultata Hrvatske Logo Lige 2022/2023 (za svakog natjecatelja vrednuje se četiri najbolja od pet ukupno održanih kola), kao i temeljem rezultata Državnog natjecanja iz informatike 2023 (kategorija “Logo”).
Temeljem HLL rezultata poziva se do 5 učenika I. podskupine (do 6. razreda) te do deset učenika II. podskupine (7. i 8. razred), dok se temeljem rezultata Državnog natjecanja poziva do 3 učenika 5. razreda, do 3 učenika 6. razreda, do 4 učenika 7. razreda i do pet učenika 8. razreda.
Dugogodišnji stručni suradnici HSIN-a, sve redom naši najbolji bivši natjecatelji, osiguravaju im teške i kvalitetne ali primjerene zadatke, najbolje okruženje za natjecanje i objektivno i pravedno ocjenjivanje.
Najboljim natjecateljima na 4. hrvatskoj Logo olimpijadi Hrvatski savez informatičara dodijelit će diplome i medalje.
Hrvatsku Logo olimpijadu HSIN ove godine organizira četvrti put, a s ciljem jačanja i afirmacije programskoj jezika Logo. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.