prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

61. Goranovo proljeće

Festivalski programi 61. Goranovog proljeća odvijat će se u Zagrebu, Goranovu rodnom Lukovdolu i Rijeci, od 20. do 23. ožujka, a nastupit će više od trideset pjesnikinja i pjesnika, iz petnaest zemalja, s četiri kontinenta. Dodijelit će se nagrade Goranov vijenac za ukupni doprinos hrvatskom pjesništvu i Goran za mlade pjesnike.

U suradnji sa studentima Muzičke akademije premijerno ćemo izvesti vokalno-instrumentalne kompozicije na stihove Gorana Kovačića. Premijerno prikazujemo i videoportrete ovogodišnjih laureata, koje su snimili studenti ADU-a. Zajedno sa studentima glume izvest će se program Goran u gradu!, u sklopu kojega ćete, za vrijeme trajanja festivala, poeziju slušati i na gradskim ulicama i trgovima.

S pjesničkom karavanom putuje, čita, svira i pjeva kultni slovenski kantautor Zoran Predin, dok je za pjesničko-muzičke improvizacije zadužen glazbeni kolektiv OAZA.

Ulaz je na sve festivalske programe besplatan!