prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Ivan Goran Kovačić
Sjećanje na Ivana Gorana Kovačića

Sjećanje na Ivana Gorana Kovačića

Pjesnik, novelist, kritičar, esejist i prevoditelj Ivan Goran Kovačić preminuo je 12. srpnja 1943. godine u blizini Foče. Njegov grob do danas nije pronađen, a tako je i sam poželio u stihovima svoje pjesme Moj grob. Zauzimao je značajno mjesto u hrvatskoj književnosti u razdoblju od tridesetih godina prošloga stoljeća do svoje tragične smrti.

61. Goranovo proljeće

61. Goranovo proljeće

Festivalski programi 61. Goranovog proljeća odvijat će se u Zagrebu, Goranovu rodnom Lukovdolu i Rijeci, od 20. do 23. ožujka, a nastupit će više od trideset pjesnikinja i pjesnika, iz petnaest zemalja, s četiri kontinenta. Dodijelit će se nagrade Goranov vijenac za ukupni doprinos hrvatskom pjesništvu i Goran za mlade pjesnike.

Finalisti Nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu

Finalisti Nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu

Nagrada Ivan Goran Kovačić dodjeljuje se za najbolju izvornu pjesničku knjigu tiskanu u dvogodišnjem razdoblju, čije su prvo izdanje objavili nakladnici registrirani u Republici Hrvatskoj i koja nije posredovana prijevodom. Ove će se godine, u sklopu jubilarnog 60. Goranovog proljeća, nagrada dodijeliti treći put.