prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

9. ožujka – Hrvatski dan nepušenja

Na Hrvatski dan nepušenja i prvi dan Korizme 9. ožujka, počinje nacionalna javno-zdravstvena kampanja “Bivše i bivši -prekid koji se pamti” kojoj je glavni cilj stvoriti pozitivno stajalište građana da je moguće prestati pušiti i stvaranja suportivnog socijalnog okruženja za sve pušače koji žele prestati pušiti.

Tijekom kampanje svi bivši pušači i oni koji žele prestati pušiti moći će se snimiti svoje kratke izjave o načinima, pomoći ili poteškoćama u prestanku pušenja na video kioscima na glavnim trgovima Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke. Također će biti omogućeno izravno stavljanje video sadržaja na internet stranice kampanje, www.bivsi.hr.

Na toj internetskoj stranici moći se vidjeti snimljeni spotovi, glasati za najduhovitiji prekid, a moći će se koristiti kalkulatorom kako bi pušači mogli izračunati koliko novaca troše na cigarete. Putem stranice www.bivsi.hr moći ćete odrediti koji ste tip pušača, naći korisne savjete o prestanku pušenja te podijeliti svoja iskustva sa svima koji su odlučili postati “bivši”.

Svaka objavljena video izjava automatski će uključiti “bivšega ili bivšu” u nagradnu igru koja će završiti 31. svibnja 2011.g. (na Svjetski dan nepušenja), kad će se tijekom završnog događaja na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu izvlačiti dobitnici nagradne igre. Predviđene nagrade su tri vikend aranžmana (dva noćenja s doručkom za dvije osobe) u Novi Hotels & Spa Resort.

Na završnom događaju postavit će se “Baltazar mašina” u koju će svi koji žele prestati pušiti moći simbolično ubaciti posljednju kutiju cigareta i na taj način započeti zdraviji život “bivših”. Na tom događaju okupit će se i poznate osobe koje podržavaju kampanju i dopustile su da se njihove izjave koriste kao televizijski i radijski spotovi kojima će se kampanja promicati u elektronskim medijima.

Tijekom svibnja 2011.g. bit će organizirana stručna konferencija „Prepreke u prestanku pušenja“ koja će okupiti predstavnike strukovnih udruga iz područja onkologije, pulmologije, psihijatrije, obiteljske medicine i javnog zdravstva. Konferencija će rezultirati knjižicom “Prepreke u prestanku pušenja” koje će se građanima distribuirati putem liječnika obiteljske medicine.

Od lipnja 2011.g. provodit će se Škole nepušenja diljem Hrvatske kao pomoć svima koji su odlučili postati i ostati “bivše i bivši”. Na internetskim stranicama kampanje, www.bivsi.hr svi zainteresirani za pohađanje Škola nepušenja moći će se prijaviti u Školu nepušenja najbližu mjestu stanovanja.

Vijest je preuzeta s portala Večernji list.