prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tulum s(l)ova u OŠ Trnovec

Noćnim čitateljskim susretom u školskoj knjižnici OŠ Trnovec započeo je ciklus neobičnog projekta poticanja čitanja iz užitka naglas Tulum s(l)ova. U knjižnici OŠ Trnovec, 20. 11. u večernjim i noćnim satima družilo se 15 djece iz Trnovca i Kamenice. U prvom dijelu održan je uvod u  noćni čitateljski susret (pravila ponašanja) koji označava početak ciklusa Tuluma s(l)ova.

Učenici su potom sudjelovali u radionici Kaligrafsko pismo, koje je održao popularni varaždinski notar Krunoslav Čolo. Gospodin Čolo se godinama profesionalno bavi kaligrafijom i heraldikom te grafičkim dizajnom. Proučava nastanak pisma istražuje vrste pisaćeg pribora, a lijepim pismom ispisuje zahvalnice, diplome prema željama. Svi sudionici su bili sretni što je našao vremena te zakoračio u njihovu školu.

U drugom dijelu održale su se motivacijske društvene igre koje su vodile pedagoginja Nikolina i knjižničarka Emina OŠ Kamenica te Violeta, knjižničarka OŠ Trnovec, uz obavezno ceremonijalno čitanje iz užitka naglas.

Nakon noćnog čitateljskog susreta slijede čitanja na javnim mjestima, u udrugama, ustanovama i poduzećima učenika koji su sudjelovali na noćnom čitateljskom susretu. Za sve aktivnosti dobivene su suglasnosti roditelja. Provedbom ovog projekta školske knjižnice doprinose kulturnim aktivnostima u svojoj lokalnoj zajednici, nudeći neobičnu kulturnu uslugu – čitanje naglas iz užitka.