prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ omogućuje praksu stranih studenata u hrvatskim školama

U sklopu programa Europske unije Erasmus+ u Osnovnu školu Sesvetska Sopnica stigla je asistentica iz Italije. Iako program Comenius više ne postoji, ono što je donedavno bila Comenius asistencija, i dalje je moguće ostvariti. Dapače, u sklopu novoga programa, koji je nazvan Erasmus+, jedna škola može dobiti više suradnika iz inozemstva.

Studentica ruskoga, španjolskoga i engleskoga jezika Costanza Tonti studira na Sveučilištu u Macerati, jednome od najstarijih na svijetu. Uz navedene jezike, uči i rumunjski. Praksu u sklopu studija obavlja u Sopnici. Sudjelovat će na nastavi raznih predmeta, kao promatračica i aktivno, a vodit će i tečaj talijanskoga jezika za zainteresirane učenike, roditelje i djelatnike škole.

Povodom njenog dolaska organiziran je domjenak za učenike i djelatnike, na kojem je predstavljen dio hrvatske kulture i industrije kroz prepoznatljive kekse i sokove, ali su otkrivene i neke sličnosti između ovih dviju susjednih zemalja. Cilj projekta je uzajamno upoznavanje kroz rad i druženje pa su tako i preipremajući domjenak učenici puno naučili.

Više informacija moguće je pročitati na internetskim stranicama škole.