prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nagrađeni najčitatelji bjelovarskih srednjih škola

Tradicionalna, već šesta po redu, svečana dodjela nagrada najčitateljima i ove je godine upriličena zadnji nastavni dan, u petak 14. lipnja 2013. U zajedničkom prostoru školske knjižnice ponovo su se okupili najčitatelji iz Ekonomske i birotehničke, Medicinske, Turističko-ugostiteljske i prehrambene, Tehničke te Obrtničke škole Bjelovar.

Zajednička dodjela nagrada najčitateljima pokazatelj je dobre suradnje između ovih pet škola, ali i težnje knjižničarki da se nagrade oni koji u knjizi još uvijek prepoznaju prave vrijednosti. Titula najčitatelja i ove je godine uglavnom pripala djevojkama, ali i trojici mladića. Nisu izostavljeni ni profesori koji najviše čitaju pa je ove godine nagrađeno njih šestero. Nagrade su im uručili njihovi ravnatelji i ravnateljice, istaknuvši važnost čitanja knjiga koje nam otvaraju različite svjetove i omogućavaju nove spoznaje.

 

 

Da bi dodjela nagrada bila ljepša i svečanija, pripremljen je kulturno-umjetnički program u kojemu su sudjelovali učenici iz svih navedenih škola. Glazbenim nastupom oduševili su učenici Ekonomske i birotehničke škole: Samanta Bučaj, Oliver Padović  te Mario Marinković, a Mateo Jukić recitirao je Cesarićevu pjesmu „Mladić na uglu“. Ognjen Milovanović, učenik Medicinske škole, vrlo je nadahnuto izveo monolog iz Krležina romana „Na rubu pameti“, a odlična je bila i Ines Matejak iz Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole koja je pripremila govor Vaclava Havela „Zagađeni moralni okoliš“. 

U ulozi voditeljice ove je godine bila učenica Ekonomske i birotehničke škole Dijana Ramljak koja je ležerno i simpatično vodila program kojega su na kraju svečanosti uljepšali tamburaši iz Tehničke i Obrtničke škole.

Popis svih nagrađenih nalazi se u prilogu.

Priloženi dokumenti