prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

16. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba

Zagrebački mladi zadrugari osvojili su srce svog grada, puno im to znači i potrudit će se da ga zadrže! 16. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba održana je 29. svibnja 2018. godine na Zrinjevcu u organizaciji Osnovne škole Otona Ivekovića.

Pokrovitelj ove manifestacije bila je Skupština Grada Zagreba uz potporu u organizaciji Smotre Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba, Gradske četvrti Donji grad, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zagrebačke zajednice tehničke kulture, Obrtničke komore Grada Zagreba i Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

Prisutne su pozdravili ravnateljica škole gospođa Biserka Šćurić, gospođa Katarina Milković, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje, gospodin Jadranko Baturić, predsjednik Zagrebačke zajednice tehničke kulture, gospodin Renato Bočak, predstavnik Obrtničke komore Zagreb, gospođa Blanka Horvat, tajnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i gospođa Mirjana Metikoš, glavna tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture. Svojim prisustvom Smotru su uveličali gospođa Marica Berdik, predsjednica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i gospođa Mira Križanović, viša stručna savjetnica za strateške programe Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Program Svečanog otvaranja u izvedbi učenika škole – organizatora s temom „Zagreb je moj grad“ izveli su mali i veliki zbor, recitatori i školski band, a mali Perica i gospon Fulir obilazili su Smotru u potrazi za Peričinom mamom. U toku Smotre jedan nam je mađioničar pokazivao svoje trikove dok je lončar gospodin Boris Smičiklas učio zadrugare raditi na lončarskom kolu.

Na Smotri se predstavilo 36 učeničkih zadruga. Bilo je tu sapuna, šalova, kapa, jastuka, nakita, krema, biljaka i još mnogo, mnogo toga. Zadruge su između sebe izabrale najbolju. Ovogodišnji je pobjednik Učenička zadruga To je to! Osnovne škole Matije Gupca. Čestitamo To je to!