prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Akcija “Zasadi stablo ne budi panj”

U sklopu akcije “Zasadi stablo, ne budi panj” cvjećari Osnonvne škole Virovitica s učenicima PŠ Korija zasadili su devet starinskih voćki.

U ponedjeljak, 24. listopada 2022. godine, učenici i učitelji Područne škole Korija su ugostili grupu Vršnjačke podrške i članove Nazorovih zadrugara s voditeljicom Kristinom Đeri, kako bi zajednički uljepšali okoliš škole i zasadili nove voćke i začinsko bilje. Kako bi svaki od devet novih prvaša dobio svoju voćku, pobrinuli su se učenici Industrijsko-obrtničke škole i njihova profesorica Kristina Horvat Vargović.

Iz rasadnika Industrijsko-obrtničke škole Virovitica donirane su sadnice starinskih sorti jabuka, bresaka, smokava koje su učenici zanimanja cvjećar u proljeće ove godine cijelipi. Starinskoj voćki ne treba gotovo ništa, nikakvo orezivanje, prskanje, prkosi vremenu, nametnicima, bolestima i opet iznova biva prepuna plodova. Osim sadnica voćaka donirali su i presadnice ljekovitog bilja smilje i lavandu za koje će se i dalje brinuti male ruke vrijednih učenika Područne škole Korija i njihovih učitelja Željke Vukoja i Ivana Delača. Ova hvalevrijedna edukativna radionica je nastavak suradnje u sklopu kampanje “Zasadi stablo, ne budi panj”.

Ove godine je zasađeno simbolično devet voćaka za devet novih prvašića koji će brinuti svatko o svojoj voćki tijekom osnovnoškolskog obrazovanja i ubirati plodove svoga rada tijekom školovanja. Uz njih u plodovima će uživati i ostali učenici škole. Učenici ove područne škole već imaju malo bogatstvo zasađenih biljaka i uživaju radeći u svom malom vrtu. Ovo doba godine je idealno za sadnju voćaka te ukrasnih dendroloških vrsta i drveća. U današnje vrijeme kada je hrana sve skuplja, a tržište hrane sve nestabilnije sadnja plodonosnog grmlja i voćaka postaje jako pametno ulaganje u budućnost.