prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatna radionica razvoja filmske ideje i projekta u Osijeku

Na radionici koju u sklopu edukativnih programa revije hrvatskog kratkometražnog filma filmska runda vodi scenaristica i redateljica Dalija Dozet polaznici će razvijati svoje ideje za kratki film te dobiti dodatna znanja o svim fazama rada na filmu.

Nakon što je u srpnju u sklopu Osječkog ljeta kulture donijela presjek kratkih filmova s okusom ljeta, revija hrvatskog kratkometražnog filma Filmska RUNDA, s prvim mirisima jeseni, sprema predstaviti i svoje osmo izdanje. Kao i prethodnih godina, u rano jesenskom terminu, osječko će kino Urania 20. i 21. listopada postati utočište najboljeg od hrvatskog profesionalnog, nezavisnog i amaterskog kratkometražnog filma.

Prije revijskog filmskog programa, održat će se edukativni program koji ove godine nudi čak tri filmske radionice u prostorima Kulturnog centra Osijek. Prva je na rasporedu već od 29. rujna do 1. listopada, a riječ je o filmskoj radionici Razvoj filmske ideje i projekta.

Ova filmska radionica namijenjena je svima koji do sada imaju barem malo iskustva rada na filmu, a trenutačno se nalaze u procesu razmišljanja o svom sljedećem projektu. Kroz grupnu dinamiku i tijekom dva odvojena dijela radionice, polaznici će u mirnom okruženju razvijati svoje ideje za kratki film bilo kojeg filmskog roda te će se kroz moderiranje voditeljice svaki projekt, ovisno o potrebama, usmjeravati na sljedeći korak razvoja. Bitan dio radionice svakako je dodatna edukacija o svim fazama rada na filmu, umrežavanje autora i razmjena ideja te dosadašnjih iskustava i vještina s ciljem potencijalne suradnje.

Voditeljica radionice je Dalija Dozet, scenaristica i redateljica s višegodišnjim iskustvom u kreiranju autorskog i komercijalnog filmskog sadržaja u različitim formatima i filmskim rodovima. Članica je Društva hrvatskih filmskih redatelja i dopredsjednica Kinokluba Zagreb.

Svi zainteresirani na radionicu se mogu prijaviti do 24. rujna 2023. na radionice.filmskarunda@gmail.com (u predmetu naznačiti “Radionica razvoja filmske ideje i projekta”) i poslati svoju kratku biografiju i pismo motivacije (do jedne kartice teksta), kratki tekst i materijale na kojima polaznik trenutačno radi i koje želi dalje usmjeriti u filmski oblik (do jedne kartice teksta uz eventualne fotografije ili vizualne reference), kontakt telefon/mail.

Radionica se sastoji od dva dijela: intenzivne vikend radionice od 29. rujna do 1. listopada 2023., u kojoj se projekti usmjeravaju, raspisuju, dorađuju te pripremaju za sljedeći korak, te kratke radionice interne prezentacije za vrijeme Filmske RUNDE, 21. listpada 2023., kada se grupa ponovno sastaje nakon samostalnog rada.

Radionica je organizirana u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade „Kultura nova“ i Grada Osijeka i besplatna je za sve polaznike.

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Medijska pismenost – Abeceda za 21. stoljeće.