prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatne cirkuske radionice za mlade

U cirkuskom šatoru u dvorištu Pogona Jedinstvo i Kluba Močvara u Zagrebu, od 12. do 24. svibnja 2023. godine održat će se intenzivne radionice za mlade koji se žele upoznati s izazovnim, ali istovremeno i zabavnim cirkuskim tehnikama.

Kroz 12 dana radionice, polaznici i polaznice proći će kroz osnove zračnih akrobacija, žongliranja i manipulacije objektom, ekvilibrizma i akrobatike na tlu, te se odlučiti za jednu ili više tehnika na polju kojih se žele dalje razvijati. Osim praktičnog dijela, polaznici će kroz video i usmena predavanja dobiti i teorijski uvid u razne cirkuske tehnike i razvoj suvremenog cirkusa uopće.

Ovisno o dinamici grupe cilj je prezentirati naučeno kroz javnu produkciju 26.svibnja 2023. godine.

Radionica je besplatna i nije potrebno ikakvo predznanje, a za prijavu je potrebno napisati kratko motivacijsko pismo koje će sadržavati puno ime i prezime, datum rođenja te kratki opis dosadašnjeg iskustva (ako ga imate) i razloga koji vas potiču na sudjelovanje.

Prijave se primaju putem e-adrese cirkorama@gmail.com do 10.svibnja 2023., a prilikom prijave u naslov e maila potrebno je napisati “prijava za LCU 2023”.

Broj sudionika je ograničen na 12.

Laboratorij cirkuske umjetnosti kao projekt započeo je krajem 2009. godine u želji da se ostvari kontinuirana edukacija pojedinaca/ki zainteresiranih za cirkuske tehnike i suvremeni cirkus općenito. Kroz godine se razvijao tako da su uspostavljene dvije smjernice kretanja edukativnih procesa na polju cirkuske umjetnosti i to: edukacija za početnike i edukacija za profesionalne cirkuske umjetnike koji žele unaprijediti svoja postojeća znanja.

Laboratorij cirkuske umjetnosti u 2023. odvija se u sklopu Programa Cirkorame sufinanciranog sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

Program se odvija u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade Pogon.

Dodatne informacije potražite na društvenim mrežama Cirkorame.