prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatne filmske radionice za srednjoškolce

Počinju prijave za proljetni ciklus online Filmske naSTAVe za srednjoškolce, studente i njihove nastavnike. Ovaj put očekuju ih raznovrsni filmovi, a uz standardno najbolje predavače sudionike očekuju brojni gosti iznenađenja! 

Filmska naSTAVa jedinstven je program nastave filmske umjetnosti na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaju – jedini je filmskoobrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je uz to potpuno besplatan. Osim primarno srednjoškolcima, program je namijenjen i studentima te srednjoškolskim nastavnicima.

Prijave za proljetni ciklus online Filmske naSTAVe za srednjoškolce, studente i njihove nastavnike otvorene su do 5. travnja 2021. godine.

Osim najraznovrsnijih filmova i stručnih predavača, Filmska naSTAVa ove će praznike u pet naSTAVnih dana ugostiti čak tri gosta. Već provjereno zanimljiv gost, hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Frano Mašković pridružit će nam se tijekom jednog termina i s polaznicima komentirati prikazani film, pričati o svom radu i spremno odgovarati na sva pitanja.

Višestruko nagrađivani redatelj Đuro Gavran prolazit će zajedno s psihologom jednu važnu životnu i filmsku temu. Đuro Gavran snimio je dvadesetak dokumentaraca, a neki od njih osvojili su prestižne nagrade. 

Ilija Barišić, hrvatski autor koji je doktorirao s temom videoigara, dobitnik nagrade Ante Peterlić za publicistiku, predstavit će knjigu koja se sastoji od nekoliko filmoloških eseja koji valoriziraju i interpretiraju film ili služe kao metodički vodič za njegovo tumačenje novim generacijama gledatelja. 

Nakon svake projekcije filma uslijedit će njihova analiza i interpretacija, a tijekom analize polaznici će naučiti bolje razumjeti filmsko djelo. 

Proljetni ciklus Filmske naSTAVe održat će se tijekom proljetnog odmora učenika od 6. do 10. travnja 2021. od 10 do 13 sati, a prijaviti se možete na ovoj poveznici. Pozivamo srednjoškolce te njihove nastavnice i nastavnike iz cijele Hrvatske, ali i sve zainteresirane da nam se priključe i dobrim filmom ispune praznike.

Za dodatne informacije obratite se e-poštom na martina.kolaric@hfs.hr ili na mobitel 099 5837 690.

Program su preporučili: 

  • Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu
  • Katedra za filmologiju Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • Hrvatski filmski arhiv (Hrvatska kinoteka pri Hrvatskom državnom arhivu)
  • portal Medijska pismenost
  • Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.