prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatne online radionice za nastavnike

Edukativni program o umjetnosti pokreta u animaciji namijenjen je učiteljima i odgajateljima koji žele na kreativan način unaprijediti svoju nastavu te naučiti djecu medijskoj pismenosti od najranije dobi. Edukatori će znanje i praktično iskustvo ove radionice moći primijeniti u vlastitoj provedbi na nastavnim satovima i prilikom edukacije djece. Radionica je besplatna, a broj prijava ograničen!

Za radionicu nije potrebno prethodno znanje o animaciji jer se tijekom radionice obuhvaća cijeli proces izrade animiranog filma, upoznavanje različitih materijala i tehnika stop animacije, kao i vježbe iz osnova animacije. Radionica je osmišljena na način da svaki polaznik koristi tehničku opremu koja mu je dostupna: mobitel ili tablet i besplatnu aplikaciju za animaciju. Od potrošnih materijala, koristit će se oni koji su već dostupni, kao što je novinski papir, škare, nađeni objekti ili prirodni materijali.

Radionica će se održati u četiri termina tijekom siječnja i veljače 2022., a nakon veljače održat će se još jedan sat na kojem će polaznici pokazati video zapise koje su napravili djeca na njihovim radionicama te podijeliti vlastita iskustva. Komentirat će se njihovi pristupi i rezultati te dati dodatni savjeti za buduće radionice.

Termini radionica za rad s djecom od 5-8 godina:

Utorkom od 18 do 20 sati.
11.1, 18.1, 25.1, 1.2 i 15.3.2022.

Termini radionica za rad s djecom 9+ godina:

Srijedom od 18 do 20 sati
12.1, 19.1, 26.1, 2.2 i 16.3.2022.

Prednost imaju polaznici iz različitih ruralnih područja RH, zaposleni u školskim i predškolskim, kulturnim i drugim ustanovama za rad s djecom. Organizatori mole da se prijavite samo ako ste u mogućnosti prisustvovati na svim navedenim terminima. Radinica se odvija online preko google meet platforme.

Program je podržan od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.