prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Bibliobus kao novi dom za pčele

Božićno vrijeme darivanja Knjižnice grada Zagreba iskoristile su za darovnu akciju i svoje isluženo bibliobusno vozilo darovale su pčelaru Darku Pokosu iz Pčelarske udruge „Propolis“. Ovo je vozilo staro više od 25 godina i vjerno je razvozilo knjige po Zagrebu i Zagrebačkoj županiji svih tih godina.

Umjesto u staro željezo, Knjižnice grada Zagreba, u nastojanjima promoviranja održivosti planeta i provođenja ciljeva održive politike UN Agende 2030, odlučile su vozilo darovati za novi dom pčelama, istaknula je ravnateljica Višnja Cej. Vozilo je preuzeo pčelar Darko Pokos iz Pčelarske Udruge „Propolis“.

Riječ je o iskusnom i dugogodišnjem pčelaru koji svoje pčelinjake ima uz rijeku Mrežnicu. Nekada sam u bibliobus dolazio zajedno sa svojim unucima, a evo sada će ono postati dom mojim pčelama, izjavio je Pokos.

Bibliobusna služba Knjižnica grada Zagreba ove godine slavi 45. obljetnicu osnutka i tijekom tog razdoblja izmijenilo se pet različitih vozila.