prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Brodski srednjoškolci stječu nova IT znanja, a imaju i priliku zaraditi

“Ne budi Loki – budi MENTHOR” naziv je pilot-projekta ljetne prakse koji je u Slavonskom Brodu pokrenula Udruga za razvoj informacijsko- komunikacijskih tehnologija.

Njihova je namjera čvršće povezati obrazovanje s gospodarstvom i IT industrijom koji žude za stručnjacima različitih profila i vještina te im poslati jasnu poruku da daroviti mladi ljudi trebaju – potporu! Na početku ljetne prakse – upoznavanje s programom “Menthor”. Kao jedna od europskih točaka za darovite – brodska udruga njime želi potaknuti suradnju mladih i IT sektora.

“Znam da je bitno raditi s talentiranom djecom. Ponekad u okviru školskih sati to nije moguće” istaknula je Marina Brkić iz Udruge “Connect IT”, Slavonski Brod. Zato će ovdje tijekom kolovoza srednjoškolci razvijati dodatna znanja i vještine.

Izrađivat će i mobilne aplikacije, koristiti se programima koji u školama nisu zastupljeni te na kraju prakse uratke ponuditi tvrtkama mentorima.

Golema je potražnja za IT stručnjacima na tržištu rada. Četrnaest brodskih srednjoškolaca ovo će radno ljeto pamtiti po prvoj zaradi, no još je važnije što će biti spremniji za ulazak u poslovni svijet koji ih čeka nakon škole ili fakulteta.