prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
mentorstvo
Savjeti za mlade učitelje

Savjeti za mlade učitelje

U svakom poslu pa tako i u učiteljskom koje je jedno od najpredanijih i najizazovnijih zanimanja, iskustvo, smirenost i mudrost dolazi s godinama radnog iskustva. Mladi učitelji koji tek započinju svoju karijeru u odgojno-obrazovnom sustavu često se susreću s početničkim problemima i teškoćama poput prebrzog sagorijevanja i želje za uspjehom i rezultatima.

MZO uputilo javni poziv školama za sudjelovanje u projektu MenSI

MZO uputilo javni poziv školama za sudjelovanje u projektu MenSI

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv osnovnim i srednjim školama za sudjelovanje u projektu Mentorstvo za unaprjeđivanje škole (MenSI), a rok prijave je 15. lipnja 2021. Predmet Javnoga poziva je obavještavanje osnovnih i srednjih škola o projektu MenSI i otvaranje prijava za sudjelovanje u projektu.

Uz Erasmus+ do programa mentorstva: mali dodatak školi za velik utjecaj na učenike

Uz Erasmus+ do programa mentorstva: mali dodatak školi za velik utjecaj na učenike

Činjenica je da hrvatski obrazovni sistem više teoretski, nego praktično učenike priprema za stvarni svijet i radno okruženje. Ipak, postoje načini kako iskustvo i rezultat obrazovanja možemo učiniti bogatijim i relevantnijim uz minimalan trud. Jedan od njih je program mentorstva kakav provodi Privatna škola Futura – program u kojem se učenik spaja sa stručnjakom iz profesije od učenikovog interesa i na taj način se neformalno priprema za karijeru kojoj stremi.

Božićni eko-izazov: Budi svjestan stvor, spasi jelku ili bor

Božićni eko-izazov: Budi svjestan stvor, spasi jelku ili bor

Ideja je bila izraditi zamjenu za okićenu božićnu jelku, a pritom ne kupiti nešto novo i proizvesti što manje otpada! Učenici zagrebačke Industrijske strojarske škole su od otpadnih materijala nastalih pri radioničkim vježbama u okviru Praktične nastave, izradili božićno drvce u odjelima Školske radionice. Drvce su fotografirali, u kadar uključili i #BožićniEkoizazov2020, objavili sliku na zidu profila i opisali kako je i od čega nastalo božićno drvce koje je objavljeno u galeriji slika zajedno s ostalim finalistima natjecanja.