prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Brončani matematičari vratili se iz Bangkoka

Na najvećem svjetskom natjecanju robotičara održanom u Bangkoku, hrvatske ekipe bile su među najboljima – kući se vraćaju s brončanim medaljama.

Na ovogodišnjem, 25. po redu RoboCup-u u Bangkoku, gdje se od 13. do 16. srpnja okupilo više od 3.000 natjecatelja iz 45 država, hrvatska ekipa osvojila je 3. mjesta u Rescue Line i Rescue Maze kategorijama. Sudjelovalo je više od 3.000 natjecatelja, a ovo je, nakon tri godine, našim robotičarima bilo prvo natjecanje uživo. Osim djece, posebnu nagradu za 12 godina postizanja vrhunskih rezultata dobila su dva mentora: prof. Ivica Kolarić i profesorica Jelka Hrnjić.

Na RoboCupu 2022 su nastupile dvije hrvatske ekipe. U kategoriji Rescue Maze, 3. mjesto osvojila je ekipa ADI CRO team za koju su nastupili: Antonio Dijanić, Dora Dijanić i Ivan Dijanić, a mentori su bili: Jelka Hrnjić, Željko Krnjajić i Lovrek Dijanić. U kategoriji Rescue Line, 3. mjesto osvojila je ekipa Školska knjiga CRO team za koju su nastupili: Borut Patčev, Juraj Kolarić i Franko Prikratki s mentorima Ivicom i Ivanom Kolarićem.

Ekipa Školska knjiga CRO team dodatno je nagrađena i posebnom nagradom za najinovativnije programsko rješenje.

Iz Hrvatskog robotičkog saveza također su istaknuli da je svjetska RoboCup federacija imenovala bivše natjecatelje hrvatskih trofejnih ekipa Mateja Novosada i Ivana Kolarića sucima i voditeljima natjecateljskih kategorija, što je još jedno priznanje dugogodišnjem radu i postignutim rezultatima.

Ove su nagrade izuzetno značajne jer su poticaj svim mladima da se počnu baviti novim tehnologijama. Program je realiziran uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice tehničke kulture sredstvima javnih potreba u tehničkoj kulturi.