prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET na konferenciji Digital Europe Programme – Info Day

Hrvoje Puljiz, ravnatelj CARNET-a i Ivan Šabić, zamjenik ravnatelja CARNET-a danas su sudjelovali na konferenciji Digital Europe Programme – Info Day, koja se održala u hotelu Sheraton u Bukureštu u organizaciji ECCC-a (European Cybersecurity Competence Centre and Network).

Konferencija je okupila stručnjake iz područja kibernetičke sigurnosti i NCC-ove iz cijele Europe kako bi razgovarali o mogućnostima financiranja u sklopu poziva za predaju projekata DIGITAL-ECCC-2024-DEPLOY-CYBER-06. Ramone Chiriac, predstavnica Europske komisije u Rumunjskoj i Livio Nicolescu, državni tajnik NCC-Rumunjska poslali su uvodne poruke i predstavili planirane aktivnosti, dok je Luca Tagliaretti, izvršni direktor ECCC-a predstavio ECCC i otvorio raspravu o predstojećim prilikama za financiranje. Francesco Barbato, voditelj sektora za industriju i inovacije u području kibernetičke sigurnosti u Europskoj komisiji, predstavio je otvoreni poziv programa DEP.

Osim plenarne sjednice, ravnatelj i zamjenik sudjelovali su i na radionicama usmjerenim na prioritete budućeg DEP Cyber Work Programme-a te su održali bilateralne sastanke s nekoliko voditelja NCC-ova.

CARNET kontinuirano radi na jačanju kapaciteta i znanja u području kibernetičke sigurnosti, a sudjelovanje na ovakvim konferecijama pruža priliku za uspostavljanje novih partnerstava i učenje o najnovijim trendovima i mogućnostima financiranja na europskoj razini.