prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET na sastanku upravljačkog odbora ECCC-a

Na sastanku upravljačkog odbora ECCC-a, koji se održava u Donostia – San Sebastiánu sudjeluju gospodin Hrvoje Puljiz, član upravljačkog odbora ECCC-a i voditelj NCC-a Hrvatska, gospodin Marin Ante Pivčević, zamjenik člana upravljačkog odbora i gospodin Ivan Šabić, zamjenik ravnatelja CARNET-a.

Dnevni red, vođen od strane izvršnog direktora ECCC-a Luca Tagliaretti, obuhvatio je izvješća o trenutnim i nadolazećim pozivima, detaljne izvještaje radnih skupina i širu raspravu o o strategiji zajedničkog sudjelovanja putem platforme Atlas. Poseban naglasak stavljen je na zajedničke napore usmjerene na poboljšanje angažmana zajednice u ekosustavu kibernetičke sigurnosti. Raspravljalo se i o amandmanima / strateškim odlukama koje se tiču financijskih pravila, Pravilnika o radnom vremenu i hibridnom radu te pravila o obrazovanju.

Tehničke rasprave obuhvaćale su suradnju kroz nekoliko radnih skupina, istražujući rezultate NCC-ova i istražujući područja kao što su upravljanje mrežom i suradnja s Ukrajinom. Istaknut je predstojeći European Cybersecurity Challenge 2024. u Torinu, koji organizira National Interuniversity Consortium for Informatics (CINI).