prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET-ov projekt ATTEND osvojio prestižnu nagradu

CARNET-ov projekt ATTEND osvojio je prestižnu nagradu koju dodjeljuju časopis National Geographic Hrvatska i tvrtka Adria Media Zagreb u sklopu projekta Održiva Hrvatska (do 2021. poznat kao projekt Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje) u kategoriji “Kvalitetno obrazovanje”.

Nagrada je to koja odaje priznanje zaslužnim pojedincima, udrugama, tvrtkama i institucijama koje u Hrvatskoj najviše pridonose održivosti, a dodjeljuje se već četvrtu godinu za redom u 17 kategorija. Cilj nagrade je promoviranje i vrednovanje djelatnosti povezanih s održivim razvojem, zaštitom okoliša, znanošću i obrazovanjem, a CARNET-ov projekt bio je nominiran u kategoriji “Kvalitetno obrazovanje“ u kojoj je i dobio nagradu.

Cilj nagrađenog CARNET-ovog projekta “Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju” – ATTEND (eng. kratica za Assistive Technology In Education) je doprinijeti jednakim obrazovnim mogućnostima za djecu s teškoćama u razvoju i njihovom boljem i uspješnijem uključivanju u društvo uz pomoć digitalne asistivne tehnologije.

Asistivna tehnologija obuhvaća hardver i poseban softver razvijen za pomoć osobama s invaliditetom, a prioritetni je zadatak ovog projekta opremanje ustanova za odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju  upravo tim tehnologijama koje im mogu promijeniti život. Jednako važno je i obrazovanje djelatnika spomenutih ustanova za korištenje asistivne tehnologije kao bi učenicima pružili visokokvalitetno obrazovanje, što je također obuhvaćeno ovim projektom.

Projekt „Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju“ se većim dijelom (85 %) financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP), a manjim dijelom (15 %) iz državnog proračuna. Nositelj projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET, a projekt se izvodi u suradnji s projektnim partnerima Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Gradom Reykjavikom.

Više o našem nagrađenom projektu možete saznati ovdje.