prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET pomogao edukativnom programu PoMoZi Da i promicanju mentalnog zdravlja djece

Edukativni program PoMoZi Da razvijen je u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, i prvi je hrvatski edukativni program mentalnozdravstvenog opismenjavanja odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnog zdravlja djece i mladih.

Završni skup edukativnoga programa PoMoZi Da 2020.-2022. održan je 7. listopada u Zagrebu, par dana uoči Svjetskog dana mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada.

Edukativni program PoMoZi Da razvijen je u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, i prvi je hrvatski edukativni program mentalno-zdravstvenog opismenjavanja odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnog zdravlja djece i mladih.

Program je razvijen u razdoblju od 2018.-2019., a njegova provedba započela je 2020. godine. Provode ga educirani stručnjaci iz županijskih zavoda za javno zdravstvo, a program prati suvremene pristupe i primjere dobre prakse u Hrvatskoj i svijetu.

Na završnom skupu prezentirani su rezultati provedbe programa od 2020. do 2022. godine, a oni su sljedeći: E-kolegij osnovne razine mentalnozdravstvene pismenosti završilo je 2842 odgojno-obrazovnih djelatnika u 17 županija, i oni će svoja znanja o mentalnom zdravlju djece i mladih, vještine prepoznavanja problema mentalnog zdravlja i vještine pružanja psihološke pomoći provoditi kroz 247 osnovnih škola, 120 srednjih škola, i 25 ustanova za odgoj i obrazovanje u RH.

PoMoZi Da uspješno se provodi u suradnji s CARNET-om te Agencijom za odgoj i obrazovanje, a podržavaju ga i Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te UNICEF Hrvatska. CARNET je pružao tehničku podršku projektu tako što su edukativni programi bili dostupni korisnicima na CARNET-ovom online sustavu za stručna usavršavanja, a CARNET-ov tim bio je na raspolaganju voditeljima edukacije kao i polaznicima za sva tehnička pitanja.